Els resultats electorals del 26 de juny suposen el daltabaix de totes les enquestes preelectorals que vaticinaven el sorpasso d'Units Podem al PSOE, que no arriba a produir-se, en quedar els socialistes com a segona força amb 85 escons, per darrere del PP, que n'aconsegueix 137.

Amb el 97% dels vots escrutats, el PP continua com a primera força, però amb molta més comoditat del que preveien totes les enquestes, inclòs el baròmetre del CIS, i aconsegueix 14 diputats més. L'enquesta que més es va acostar als resultats per a aquest partit va ser NC Report per a La Razón, que va donar als populars una forquilla entre 125 i 130, més ajustada a les dades reals que la del CIS, que atorgava al PP entre 118 i 121 diputats.

No obstant això, el sorpasso, que es donava per fet, segons els sociòlegs, no va tenir lloc i Units Podem i les seves confluències han obtingut 71 diputats, el mateix nombre que donaria sumar els 69 actuals més els dos que ja tenia IU. L'enquesta que més ho encerta és la de Gad/ABC, que els va atorgar 77 diputats, molt lluny dels 88-92 previstos pel CIS.

En el cas del PSOE, totes les enquestes auguraven una caiguda important de vots. La més desfavorable va ser la de Sigma Dos per a El Mundo, que li va assignar 77 escons, molt propera al CIS que pronosticava 78 diputats en el pitjor dels casos i 80 en el millor. L'enquesta que més es va acostar als resultats aconseguits pels socialistes va ser la de Cel-Tel/eldiario.es que els va assignar una forquilla entre els 83 als 86 diputats.

Encara s'han equivocat més les enquestes en el cas de Ciutadans, a qui totes les enquestes concedien més d'una trentena d'escons i que, finalment, amb el 66% de vots revisats, aconsegueix només els 29.

Més sorprenent encara és que el sondeig a peu d'urna que van oferir les televisions públiques de l'estat tampoc encertés pràcticament cap resultat, ja que en donava entre 117 i 121 al PP, entre 81 i 85 al PSOE, entre 91 i 95 a Units Podem i una forquilla entre els 26 i els 30 diputats a Ciutadans.