Set portaveus del Partit Laborista britànic van dimitir durant la jornada d'ahir com a símbol de protesta per la manca de lideratge de Jeremy Corbyn, unes renúncies que van obrir una forta crisi en la principal formació opositora del Regne Unit després del Brexit decidit a les urnes la setmana passada. Les dimissions, que van tenir lloc de manera concertada en les últimes hores d'ahir, se sumen a la marxa del portaveu d'Exteriors, Hilary Benn, que va ser destituït dissabte a la nit pel líder després de confirmar-se que promovia un cop intern per enderrocar-lo.

Els membres del gabinet de l'oposició que han dimitit són les portaveus de Sanitat, Heidi Alexander; Educació, Lucy Powell; de Medi Ambient, Kerry McCarthy; Transport, Lilian Greenwood; el portaveu per a Escòcia, Ian Murray, i les responsables del Tresor, Seema Malhotra, i Joventut, Gloria de Piero. A més, s'espera que aviat presentin la seva dimissió, com a mínim, dos membres més de l'equip de Corbyn.

Per contra, fins ara han defensat el líder, elegit el setembre amb el suport aclaparador de les bases laboristes, el portaveu d'Economia, John McDonnell, i la titular de Cooperació Internacional, Diane Abbott, uns vells aliats del dirigent socialdemòcrata. El portaveu d'Interior, Andy Burnham, va ressaltar també que no pensa participar en un cop perquè "no té sentit sumar-se en una guerra civil" quan el país està sumit en la incertesa després del vot favorable al Brexit de dijous passat.