Els fiscals Fernando Bermejo i José Grinda, com també el llavors fiscal general de l'estat, Eduardo Torres-Dulce, estaven al cas de l'expedient contra Francesc Homs que van promoure el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. El diari Público va fer pública ahir una nova entrega de les converses gravades entre tots dos.

En aquest cas es posa de manifest la intenció del ministre d'utilitzar la Fiscalia General de l'Estat per combatre polítics independentistes catalans. De Alfonso, per la seva banda, es queixa al ministre de les traves que alguns fiscals de Catalunya posen a les seves investigacions. "A mi em vas donar ahir un parell de papers, has vist que no ha sortit res... Això és un pacte de cavallers", li diu Fernández Díaz. El ministre es refereix als papers contra el llavors conseller de la Presidència, Francesc Homs, que prèviament li havia entregat el director d'Antifrau.

Aquesta conversa té lloc al despatx del ministre el 16 d'octubre del 2014, entre les set i les nou del vespre, quan faltaven només 24 dies per al 9-N. En les converses queda clar que el ministre té la intenció de filtrar a la premsa els casos que afectin dirigents polítics sobiranistes. Fernández Díaz parla obertament de com l'executiu pot manipular el poder judicial per destruir els seus adversaris polítics.

El ministre recorda a De Alfonso que ha parlat d'aquest tema amb el llavors fiscal general de l'Estat, Torres-Dulce, i amb el fiscal José Grinda. El director d'Antifrau respon al ministre que li ha portat "quatre arxius molt sucosos", un dels quals referent al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat.

De Alfonso es queixa que la Fiscalia l'ha arxivat "sense fer res, res" i el ministre s'interessa per saber qui és aquest fiscal i per saber quins d'ells són favorables a aquestes investigacions.