A la seu del PP de Manresa va córrer el cava, ahir a la nit, un cop es va confirmar que el partit conservador millorava els resultats del 20-D. A Manresa també ho va fer. Va aconseguir 354 vots més que no pas en les últimes generals.

Segons els càlculs que feien els dirigents de la formació, amb aquests resultats obtindrien 2 o 3 regidors a l'Ajuntament de Manresa, d'on van quedar fora a les municipals del maig del 2015. Llavors van obtenir 1.366 vots. En un any han més que doblat. Per això el cava, els brindis, els somriures i l'optimisme general que es respirava ahir a la seu dels populars.

El president dels populars al Bages, Jaume Mira, es mostrava satisfet amb els resultats obtinguts. "Considero que a Manresa, sense fer gaire soroll, hem fet la campanya que s'havia de fer, i aquí es veu el resultat". Va confessar que a la porra que havien fet al partit ell va vaticinar que traurien 140 diputats. Va fallar per poc.

Segons la seva opinió, molts votants del PP es van decantar per Ciutadans el 20-D, una formació que Mira considera de centreesquerra. Amb el pacte amb el PSOE "es van treure la careta" i la gent ha tornat al PP. Amb el PSOE ha passat el mateix, va analitzar Mira. "La gent ha tornat a les formacions originals i s'ha deixat d'històries". També va considerar que el pacte Podem-Izquierda Unida ha fracassat.

Per a Mira, a partir d'ara, amb cap partit sense majoria absoluta però amb un PP reforçat s'hauria d'anar al que anomenem la gran coalició entre populars i socialistes. "Com que sóc europeu, crec que s'hauria de fer el mateix que es fa a Europa, la gran coalició. Això seria molt bo".

El dirigent popular pensa que aquesta fórmula seria l'òptima per pactar grans lleis com ensenyament, sanitat o el finançament de les autonomies. "Tot això s'ha de fer entre 3 o 4 partits, i no pas un de sol, perquè són temes que han de generar grans consensos".

En el cas que el PSOE no accepti formar part d'aquesta coalició "Pedro Sánchez s'hauria d'abstenir i deixar governar amb pactes i arribar a acords".

El PP de Manresa i el Bages va seguir l'escrutini des d'un nou local situat a les antigues dependències dels jutjats del carrer Talamanca, edifici que s'ha reconvertit en despatxos. El canvi respon, segons Mira, a la necessitat de buscar uns locals més assumibles econòmicament un cop es va quedar sense representació a l'Ajuntament de Manresa. Abans tenia la seu al carrer Vilanova, així que no s'han mogut del Barri Antic de Manresa.