La Mesa de la Diputació Permanent del Congrés, formada per representants del PP, el PSOE i C's, ha tancat la porta per unanimitat aquest dimarts a les peticions d'ERC, CDC, Podem i IU per a la compareixença del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, perquè doni explicacions sobre les converses amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, on es parlava de com fabricar casos contra ERC i CDC i distribuir-los a la premsa. Segons fonts del Congrés, els representants de la Mesa de la Diputació Permanent ni tan sols han arribat a debatre sobre les peticions i les han rebutjat per "qüestions formals" adduint que el cas no conté prou elements com per forçar una compareixença amb les Corts dissoltes.

Les peticions demanaven que es convoqués una Diputació Permanent per debatre sobre la conveniència de la compareixença del ministre, un cop el Diari Público ha fet públiques les converses amb el director de l'Oficina Antifrau, on s'aborden rumors com l'existència d'un compte de l'exalcalde Xavier Trias tindria a Suïssa -cosa que es va demostrar falsa- que després van aparèixer a mitjans de comunicació abans de les eleccions.

CDC i ERC demanaven a més la compareixença del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, en el cas que no cessés el ministre, cosa que el líder del PP es va negar a fer durant la campanya electoral posant l'accent en la gravetat del mètode d'obtenció de la informació: una gravació al despatx del ministre.

La diputació permanent del congrés està formada per dos representants del PSOE, dos del PP, i un de C's. Pel PSOE són el president del Congrés, Patxi López, i la presidenta del PSOE, Micaela Navarro. Pel PP hi ha la vicepresidenta del Congrés, Célia Villalobos, i l'expresidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho. Per C's hi ha el diputat Ignacio Prendes.