Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir 22 persones en una operació contra una xarxa mafiosa xinesa que es dedicava suposadament al tràfic de drogues i a extorquir a compatriotes, fins i tot amb pallisses per encàrrec, i que blanquejava els seus beneficis a través de tres joieries de Barcelona.

Segons van informar fonts pròximes al cas, en l'operació, que va començar a 2/4 de 7 del matí de forma simultània a Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, es van detenir 22 persones i es van efectuar 16 escorcolls, tres en joieries de la capital catalana, com Rabat i Colomer.

L'operació, dirigida per la titular del Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona i que va mobilitzar un ampli dispositiu policial, és fruit d'una investigació dels Mossos d'Esquadra, que fa mesos que seguien el rastre a aquesta xarxa, dedicada principalment al tràfic d'estupefaents i que actuava com una organització mafiosa, i que extorquia comerços regentats per ciutadans d'origen xinès perquè els paguessin una comissió. Els detinguts, que passaran a disposició de la jutge a partir de les pròximes hores, també estan acusats d'organitzar pallisses per encàrrec, segons les fonts consultades.

El dispositiu policial va començar quan agents dels Mossos d'Esquadra van escorcollar de forma simultània tretze domicilis i locals relacionats amb els membres d'aquesta suposada organització, especialment al barri de l'Eixample de Barcelona, però també a Santa Coloma i Badalona.

Un dels epicentres de la trama se situava en un habitatge situat al carrer Bailèn de Barcelona, on agents de la Unitat Central de Grups Juvenils Organitzats de la policia catalana van detenir sis persones. Paral·lelament, agents de la Unitat Central de Blanqueig dels Mossos d'Esquadra, adscrits l'àrea de Delictes Econòmics, van registrar tres joieries de Barcelona, entre elles Rabat i Colomer, que se sospita que els acusats utilitzaven per blanquejar diners mitjançant la compra d'articles de luxe.

A les tres joieries els agents van analitzar informació i dades informàtiques emmagatzemades en els ordinadors dels locals a la recerca d'indicis sobre el possible blanqueig de capitals.