El 97,05% dels gairebé 27.000 alumnes que es van presentar a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) van aprovar-les, un percentatge molt similar al d'altres anys. La nota mitjana dels exàmens va ser de 6,64, davant del 6,69 del 2015 o el 6,47 del 2014. Així, juntament amb la nota de l'expedient de Batxillerat, la nota mitjana d'accés a la universitat ha quedat en un 7,03, davant del 6,95 de fa dos anys i el 7,04 de l'any passat. La diferència entre la nota de les PAU i de l'expedient és de 0,66 punts, davant dels 0,58 de l'any passat o els 0,91 del 2013.

Per demarcacions, el major percentatge d'aprovats és a Girona, amb un 97,49%, que té la nota mitjana més alta, un 6,69, i el menor és a Tarragona, amb un 96,58% d'aprovats, que també té la nota mitjana més baixa. Un total de 420 alumnes, 248 noies i 172 nois, tindran una distinció, per haver obtingut una nota mitjana superior al 9.

Per assignatures, el major percentatge d'aprovats ha estat a alemany, amb un 100%, i la nota mitjana més alta, un 9,06. En canvi, electrotècnia ha tingut la pitjor nota mitjana, un 4,73, l'única per sota de 5, i el percentatge més baix d'aprovats, un 46%. Català ha obtingut un 6,19, castellà un 6,25, notes similars a anys anteriors tot i que una mica inferiors. Altres assignatures amb notes altes han estat tecnologia industrial, amb un 7,04 i grec, amb un 7,67, tot i que es va haver de canviar l'examen un cop ja començat perquè hi havia aules que el van tenir abans d'hora.

De les notes baixes, a banda d'electrotècnia, destaquen física, amb un 5,29, química, un 5,87, i història de l'art, un 5,88. Menció a banda mereix economia de l'empresa, que va generar força polèmica per nombroses queixes sobre la dificultat d'algun dels exercicis. La nota mitjana ha estat de 5,16, la segona més baixa després d'electrotècnia, i la més baixa d'aquesta matèria des del 2011, que havia variat del 6,78 al 5,89. L'examen l'han aprovat el 57,2% dels 7.600 alumnes que el van fer i 198 estudiants van treure notes superiors al 9, amb algun 10 inclòs. El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) no ha pogut facilitar el percentatge d'aprovats en altres anys, però considera que no es pot considerar que la prova fos especialment més difícil. Dels que han aprovat la Selectivitat, 7.362 van fer aquesta prova. Els alumnes de Batxillerat van obtenir un 5,27 de mitjana en aquesta prova, mentre que els de FP van obtenir un 4,27.

La secretària general del CIC, Mercè Jou, ha dit que la dificultat d'un examen és un element "subjectiu" i que els paràmetres obtinguts per aquesta assignatura són assimilables a altres anys i a altres assignatures. Així, creu que les proves s'han de fer per ordenar els alumnes segons el seu mèrit i capacitat per accedir a la universitat, i que no s'han de preparar els alumnes per aprovar els exàmens, sinó per aconseguir els coneixements adequats. Així i tot, ha recordat que un punt en un examen de Selectivitat suposa 0,08 punts en l'expedient general, i li ha tret importància, recordant també que tots els alumnes van fer el mateix examen i per tant no hi haurà competència deslleial entre ells per accedir a determinades carreres.

Dels alumnes que volen accedir a Graus d'Educació i han fet proves específiques de català i/o castellà, han aprovat els exàmens el 65,85% del miler de presentats.

Aquest divendres s'acaba el període de prematriculació i de petició de revisió d'exàmens. El 12 de juliol al migdia es preveu que surtin les notes de tall de cada carrera universitària i universitat.

La Selectivitat seguirà el proper curs.

D'altra banda, Jou ha assegurat que l'any que ve també hi haurà PAU, tot i que la LOMCE en prevegi la possible desaparició. A banda del possible canvi de color polític al govern espanyol, Jou ha recordat que la LOMCE preveu la possibilitat que les universitats estableixin proves d'accés pròpies. A Catalunya, totes les universitats públiques han decidit fer la prova conjuntament, i seguirà sent la PAU. A banda, la LOMCE també preveu una prova de revàlida unificada pels alumnes que acaben Batxillerat. El decret de convocatòria no s'ha publicat encara, i la Generalitat creu que no es pot deixar amb aquesta inseguretat als alumnes que ja han cursat 1r curs de Batxillerat i al setembre comencen el 2n curs. Tot i així, Jou ha recordat que previsiblement la prova no puntuarà per a l'expedient acadèmic final.

Per al 2018 es preveuen alguns canvis menors en la Selectivitat, però el model general seguirà intacte.

Per la seva banda, el cap de l'Oficina d'Accés a la Universitat, Jesús Maria Prujà, ha explicat que el nombre d'alumnes que són expulsat per copiar o portar dispositius electrònics es manté "baix i estable".