El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer ahir una crida a accelerar el procés de Catalunya cap a la independència, després de les revelacions sobre les "clavegueres de l'Estat" i l'amenaça de judici per la consulta del 9-N: "Hem d'anar-nos-en al més aviat possible". En el ple del Parlament, Puigdemont va denunciar l'"escàndol" de les converses entre el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i el ministre de l'Interior, Fernández Díaz, per considerar que intentaven fabricar casos de corrupció per desprestigiar l'independentisme. Puigdemont ho va definir com "un dels escàndols més greus de la democràcia", ja que amaga un "ús de l'Estat per atacar adversaris polítics".

Segons el President català, "és molt sagnant que mentre això passa i el ministre s'escapa de donar explicacions al Congrés" per haver fet ús "de manera il·legal i abusiva de les institucions democràtiques, com la judicatura i la fiscalia", ahir transcendís que l'expresident català Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau "seran enviats a judici per haver permès l'exercici de la democràcia" amb la consulta sobiranista del 9-N.

Bones perspectives

Puigdemont, va afirmar també que la UE està "canviant radicalment i ràpida" el discurs en relació amb els processos independentistes a Escòcia i Catalunya, perquè, entre altres raons, el bloc comunitari "no va sobrat de suports". El President català va subratllar que els escocesos van declinar la independència per "por" i ara s'han quedat sense res.