Dos bombers estan hospitalitzats en estat greu després de patir una intoxicació de botulisme, segons sembla per ingerir un àpat casolà compartit amb altres companys al parc de bombers de Palafrugell, al qual estan adscrits.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya, que no havia detectat un cas de botulisme des del 2011, ha obert una investigació per la intoxicació que ha afectat els dos bombers, que estan ingressats a la UCI de l'Hospital Josep Trueta.

Malgrat que les autoritats sanitàries estan a l'espera de la confirmació oficial, tot apunta que es tracta d'una intoxicació per botulínica, poc freqüent però greu. El botulisme és una intoxicació causada per la toxina botulínica, una neurotoxina bacteriana produïda pel bacteri Clostridium botulinum, i la via d'intoxicació més comuna és l'alimentària, ja sigui per ingestió d'aliments mal preparats o mal conservats. La investigació que ha obert l'Agència de Salut se centra en l'àpat casolà que van compartir els dos bombers afectats dilluns, amb set companys més, mentre estaven de guàrdia al mateix parc de bombers.