El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va rei-terar que no donaran suport a un govern presidit per Mariano Rajoy, però va insistir a negociar amb el PP i amb el PSOE la formació de govern, deixant per a més tard parlar sobre "noms". C's no té en compte facilitar un executiu de Rajoy ni tan sols amb l'abstenció dels seus 32 diputats, va exposar Villegas. I amb aquesta idea, el líder del partit, Albert Rivera, parlarà amb Rajoy, que ja ha començat la ronda de negociacions amb altres forces per veure la seva disposició a avalar la seva investidura.

"Rivera li reiterarà el que ja hem dit, que si hi ha nous equips i renovació estem disposats a comprometre'ns i, fins i tot, a entrar en un govern si hi ha un acord amb les nostres propostes", i si no es produeixen aquests canvis -va assenyalar- Ciutadans estarà en l'oposició "constructiva".

Rajoy es reunirà el dimarts amb representants de Coalició Canària, que va obtenir un escó al 26-J, per tractar de buscar un acord per a la seva investidura. Encara que dilluns Rajoy va dir que la seva intenció era parlar primer amb el líder socialista, Pedro Sánchez, ha iniciat els contactes amb Fernando Clavijo, president de la Comunitat Autònoma de Canàries i secretari general de CC a Tenerife.

La diputada electa de Coalició Canària, Ana Oramas, va confirmar que Rajoy i el president canari van parlar per telèfon un minut i es van emplaçar per a la reunió.

Oramas, que no va concretar qui acudirà a la reunió amb Rajoy, va explicar que el partit hi anirà amb disposició al diàleg perquè considera necessari formar govern.