La policia turca ha identificat a dos dels tres gihadistes que el dimarts van provocar l'atemptat suïcida a l'aeroport Atatürk d'Istanbul, que va causar 44 morts i 239 ferits, va informar ahir l'agència semipública Anadolu.

Els dos terroristes identificats són Rakim Bulgarov i Vadim Osmanov. La identitat del segon va poder esbrinar-se per una fotocòpia del passaport que va lliurar quan signava el lloguer de l'habitatge al barri cèntric de Fatih a Istanbul, que va servir de lloc de reunió per als terroristes. En un contenidor proper s'hi va trobar un ordinador destrossat, suposadament llançat pels gihadistes. Ara la policia intenta recuperar el contingut de l'aparell.

Per l'altra banda, el diari turc Hürriyet indicava ahir que els dos terroristes identificats tenien passaport rus, malgrat que dijous el mateix diari havia informat que un era ciutadà d'Uzbekistan, un altre de Kirguizistan i només el tercer era de Rússia, concretament de Daguestan, una república de majoria musulmana al Caucas oriental. Dijous, el diari va citar el nom d'un dels kamikaze com Osman Vadinov, dada desmentida per les autoritats russes, que van assenyalar que no existeix aquest nom en els seus registres.

El congressista republicà i president del Comitè de Seguretat Nacional de la Càmera de Representants, Mike McCaul, va dir ahir que el cervell dels atemptats és un alt comandant txetxè de l'Estat Islàmic abatut a la ciutat de Síria Al Raqa, sense concretar la data. En una entrevista amb el canal CNNA, McCaul va assegurar que és molt probable que "el cervell fos un alt comandant del Ministeri de Guerra de l'EI a Raqa, eliminat en un atac aeri", que es va coordinar amb els tres terroristes suïcides des d'Al Raqa, fortí de l'Estat Islàmic a Síria.