El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar ahir que els membres del partit es troben "encara més cohesionats" després dels resultats electorals obtinguts en el 26-J i va assegurar que estar a l'oposició els permetrà "poder governar" en la legislatura següent. Iglesias va mantenir al costat del secretari d'Organització, Pablo Echenique, una reunió amb els mandataris autonòmics de Podem per analitzar els resultats dels comicis i fer una avaluació de les línies del partit a escala territorial, com a avantsala de la reunió del consell ciutadà estatal del proper 9 de juliol.

El líder de la formació va argumentar que hi ha "una coincidència i un acord notables" en l'anàlisi dels resultats de l'executiva del partit i va insistir que hi ha "molta voluntat" de seguir treballant plegats. Segons la seva opinió, Podem és el "partit del futur" perquè el PSOE ha obtingut el "pitjor resultat" de la seva història i Ciutadans "ha punxat com a partit rellevant".

Iglesias va insistir que la pèrdua d'un milió de vots en aquestes eleccions no s'ha degut "ni a la confluència ni al perfil de la campanya", sinó que el va atribuir a la "campanya de la por" originada pels altres partits. Molts ciutadans que van donar suport a Podem al desembre no van votar el 26-J l'aliança amb IU, la tercera força en els comicis, perquè "amb l'excepció de Catalunya, Euskadi i Navarra" molts es van quedar "a casa", cosa que obliga a fer anàlisis de la diversitat territorial d'Espanya.

Amb relació als pactes, Iglesias va insistir que "no tenen res de què parlar" amb el PP, però manté la mà estesa a un govern configurat pels partits progressistes.

La por d'un govern d'Iglesias

La cap de llista del PSC a les generals i secretària d'Estudis del PSOE, Meritxell Batet, va reconèixer ahir que els resultats obtinguts pel seu partit el 26 de juny no són els desitjats ni a Catalunya ni a Espanya i va opinar que la por d'un govern de Podem va assegurar "la victòria del PP", en una intervenció al consell nacional extraordinari del PSC.