Un miler de persones, segons càlculs de la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir a la tarda pel centre de Barcelona per reivindicar la pluralitat sexual. A la manifestació per commemorar la diada de l'orgull LGTBI, organitzada per la Comissió Unitària 28 de Juny, hi va acudir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres dirigents polítics. En aquesta edició, la marxa duia com a lema "Entre la poma i la pera, escullo la macedònia. Les plurisexualitats trenquen binarismes", un missatge que va encapçalar la manifestació.

Amb aquest esment a la "plurisexualitat", els organitzadors van voler reivindicar "la bisexualitat i altres identitats sexuals", va explicar a Efe una de les portaveus de la comissió organitzadora, Elena Longares.

"Estima com vulguis" defensava una de les pancartes que es van poder veure a la marxa, que s va desenvolupar en un clima festiu. Igual que en altres edicions, els manifestants duien samarretes, banderes, gorres i paraigües amb els colors de la bandera de l'Arc de Sant Martí, el símbol del moviment LGTBI, i fins i tot s'hi van poder veure estelades amb els colors d'aquest moviment. També hi havia pancartes que reivindicaven més mesures a favor de la prevenció del VIH.