La Generalitat va convocar ahir la direcció de Vueling a una reunió que se celebrarà avui a la tarda amb la finalitat de demanar-li un "canvi d'actitud" davant els múltiples retards i cancel·lacions dels seus vols, uns problemes pels quals el Govern estudia sancionar l'aerolínia. En un comunicat, es va informar que la reunió se celebrarà a la seu del departament de Territori i Sostenibilitat a Barcelona, i que hi aniran els consellers Jordi Baiget (Empresa i Coneixement) i Josep Rull (Territori i Sostenibilitat). A la reunió també hi participaran el secretari d'Empresa, Joan Aregio; el secretari d'Infraestructures, Ricard Font, i la directora de l'Agència Catalana de Consum (ACC), Montserrat Ribera.

Durant els darrers dies l'aerolínia catalana ha acumulat cancel·lacions i retards als aeroports en què opera, entre ells el del Prat, que van provocar una allau de crítiques i mostres d'indignació entre els milers de passatgers afectats. La Generalitat ja va avançar que exigirà a Vueling "un canvi d'actitud tant pel que fa a la solució dels problemes que estan afectant la seva operativa com les deficiències greus en l'atenció als usuaris afectats".La Generalitat assegura que els consellers Baiget i Rull "s'han mantingut en contacte en tot moment" des que es van detectar els primers problemes amb l'operativa de Vueling al Prat, on aquesta companyia canalitza el 40 % del total d'operacions.

Durant els últims dies, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va demanar informació a les autoritats de transport i a AENA per conèixer quina era la situació dels usuaris i de l'operativa del Prat. Això a banda, l'Agència Catalana de Consum ha cursat dos requeriments a Vueling i un a AENA per recollir el màxim d'informació del que està passant. L'organisme també va avançar que a partir del migdia de demà l'ACC desplaçarà al Prat tècnics d'assessorament als quals podran adreçar-se els usuaris afectats.

En el comunicat es precisa que l'administració catalana està "estudiant de quina manera pot sancionar l'aerolínia en relació amb la situació creada fins al moment".

Ahir l'aerolínia Vueling va continuar acumulant cancel·lacions i retards a l'aeroport del Prat. En concret, va cancel·lar 14 vols i en un comunicat va demanar disculpes als usuaris per la mala gestió oferta en el servei dels seus vols a l'aeroport català.