El president de la Creu Roja Espanyola, Javier Senent, va exigir ahir més implicació de les comunitats autònomes i els ajuntaments en la integració dels refugiats i va reclamar eines més potents i més àgils per gestionar l'acolliment d'aquestes persones.

Senent considera que en l'atenció que es proporciona als demandants d'asil Espanya ho està fent "francament bé", que se situa "en una mitjana alta de la Unió Europea" i que els ofereix un tracte "digne i de qualitat".

Va destacar que el sistema d'acolliment els garanteix la cobertura de les necessitats bàsiques d'allotjament i manutenció, així com assistència psicològica, jurídica i sociosanitària, l'aprenentatge de l'idioma i la capacitació perquè puguin trobar una feina i normalitzar la seva vida.

Va mostrar-se preocupat per aclarir quines persones refugiades volen venir a Espanya, perquè la majoria desitgen anar-se'n a altres països, i va afegir que des del punt de vista de la inserció sociolaboral, és molt important que es trobin a gust. Actualment, la Creu Roja Espanyola disposa de prop d'un miler de places d'acolliment repartides per tot el país, després d'haver multiplicat per quatre la seva capacitat l'últim any, i té previst ampliar la xarxa a curt termini.

Davant les veus que s'aixequen en algun moment dient que a Espanya hi ha gent a l'atur, va subratllar que l'organització ofereix plans d'ocupació en dos terços als nacionals i en un terç als estrangers.