Vueling ha alertat aquest dilluns a la tarda que una nova vaga a França, en aquest cas de serveis públics, provocarà "restriccions" a la seva operativa habitual. L´aturada francesa suposarà un nou episodi de retards i cancel·lacions en un inici d´estiu molt complicat per a la companyia. De fet, la direcció de l´empresa ja ha atribuït a la vaga de controladors aeris de la setmana passada bona part de les dificultats, tot i que també s´ha atribuït la causa a "febleses en la planificació" de la direcció anterior, segons ha admès el president actual de la companyia, Javier Sánchez-Prieto. Aquesta tarda, els vols de la companyia presentaven retards generalitzats que podien arribar fins a les tres hores.

Al llarg de la jornada s´han hagut de cancel·lar dos vols, tot i que des de l´empresa s´ha assegurar que la situació "ha millorat molt", segons ha informat el seu servei de premsa.

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aeries (Sepla) ha considerat que el caos que afecta des de la setmana passada la companyia Vueling es deu a una "mala programació per part de l´anterior equip directiu de la línia aèria".

Sepla ja havia advertit de les conseqüències que tindria una "planificació sobredimensionada" d´operacions a Vueling. El sindicat ha assegurat a l'ACN que els pilots estan fent "tot el que poden" per resoldre la situació i per anar reduint els retards i les cancel·lacions.

D´altra banda, tant el Ministeri de Foment com el Departament de Territori i Sostenibilitat han demanat explicacions a l´empresa pels retards que han comportat que milers d´usuaris arribessin a les seves destinacions amb hores de retard o, en ocasions, ni tan sols poguessin agafar els vols. Hi ha queixes per desatenció, per manca d´informació i per manca de respostes a les reclamacions.

Pel que fa a la vaga de serveis públics a França, cal tenir present que afectarà diverses companyies i que algunes com la mateixa Vueling, Iberia o Ryanair ja han anunciat cancel·lacions de vols per a aquest dimarts.