La Comissió Europea (CE) ha decidit posposar fins dijous la seva decisió respecte a la possibilitat de multar Espanya i Portugal per incomplir els seus respectius objectius de reducció de dèficit públic el 2015, cosa que obre la porta que els dos països siguin sancionats a la tardor.

Finalment, l'Executiu comunitari debatrà avui aquesta qüestió, però no prendrà fins dijous la seva decisió, i s'espera que ho faci per procediment escrit, segons fonts comunitàries. La decisió acostaria encara més Espanya a una potencial multa de fins a 2.000 milions d'euros, tot i que encara queden per resoldre diverses incògnites durant el procés, per exemple si els països donarien suport a multar Espanya -Alemanya s'hi mostra a favor, Itàlia s'hi ha pronunciat en contra- i quin tipus de sanció podria produir-se.

Els partidaris de les sancions pel dèficit al·leguen que, en cas contrari, es danyaria la credibilitat de les regles europees de disciplina fiscal, que ja han estat posades en dubte després que la Comissió Europea decidís el maig posposar fins a principi d'aquest mes la seva decisió sobre les mesures que cal adoptar.