L'exrector de la localitat mallorquina de Can Picafort Pere B.R., de 64 anys, va admetre ahir davant el tribunal haver abusat sexualment i violat de forma continuada una escolana de la seva parròquia des que la nena tenia 10 anys, i es va conformar amb una petició de condemna de 6 anys de presó.

En el judici celebrat ahir a l'Audiència de Palma, les acusacions i la defensa del capellà van arribar a un acord de conformitat pel qual l'acusat va confessar totes les acusacions i va admetre la petició de condemna de 6 anys, així com 5 de prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la víctima ni comunicar-se amb ella. Atès el reconeixement dels fets, la Fiscalia i l'acusació particular han qualificat finalment el que ha passat com un delicte continuat d'agressió sexual amb penetració bucal i accés carnal a la menor de 12 anys, i han apreciat els atenuants de confessió i reparació del dany.

En l'escrit provisional d'acusació se sol·licitaven 42 anys de presó per nombrosos delictes d'abusos i agressió però, davant la dificultat de precisar les dates de cada episodi, l'acusació ha limitat la condemna a 12 anys, que finalment ha estat rebaixada a 6 anys.