El govern iraquià promet augmentar els càstigs i esforços contra el terrorisme, després de l'atemptat suïcida que diumenge va causar a Bagdad almenys 180 morts i 230 ferits, enmig d'un ambient de ràbia contra la suposada negligència de les forces de seguretat en aquest atac. El ministeri de Justícia assegurava, ahir, que les autoritats judicials aplicaran "molt ràpidament" la pena de mort contra "un grup de criminals sentenciats d'acord amb la llei antiterrorista". En la nota, el ministeri qualifica l'atemptat de "traïdora acció terrorista" i assenyala que "coincideix amb les victòries de les forces iraquianes que alliberen el país del jou terrorista", en al·lusió a l'ofensiva duta a terme contra l'Estat Islàmic. Així mateix, el govern presenta les seves condolences "als familiars dels màrtirs d'aquesta enorme tragèdia".

"Ens comprometem a continuar aplicant el càstig just a tothom que se li acudeixi intentar danyar i terroritzar el poble iraquià", conclou el comunicat. El missatge arribava hores després de la massacre i anava en la línia de l'amenaça que el primer ministre iraquià, Haidar al Abadi, va llançar en una visita a la Comandància de la Força Aèria iraquiana.

En un altre comunicat s'explicava que Al Abadi va demanar a la Comandància d'Operacions de Bagdad que acceleri els esforços per establir "el cinturó de seguretat" al voltant de la capital. També va demandar retirar els aparells portàtils de detecció d'explosius falsos ADE, per la venda dels quals l'empresari britànic James McCormick va ser condemnat a deu anys de presó. En aquest sentit, Al Abadi va instar a tornar a investigar "els contractes corruptes de corrupció d'adquisició d'aquests equips i perseguir els òrgans implicats".