El PP queda sol defensant que l'accident del metro de València no es podia evitar

Els partits aproven el dictamen de la comissió d'investigació del sinistre d'ara fa deu anys

06.07.2016 | 00:00

Tots els grups amb representació a les Corts Valencianes tret del PP (PSPV-PSOE, Compromís, Ciutadans i Podem) van donar suport al dictamen de la comissió parlamentària d'investigació sobre l'accident de Metrovalencia del 2006 en què van morir 43 persones, que es considera "previsible i evitable".
Entre els 13 responsables polítics assenyalats en aquest dictamen aprovat ahir a la comissió consten l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, els exvicepresidents Juan Cotino i Víctor Campos, i l'exportaveu del PP a les Corts Serafín Castellano, a més d'exempleats de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i Ferrocarrils de la Generalitat (FGV).
Per al PP, les conclusions d'aquesta comissió són un "error" per estar "carregades de judicis de valor i opinions", en assenyalar "responsabilitat política, sense nexe de causalitat amb els fets", encara que "si són útils per a les víctimes com a reparació moral és suficient per considerar-les un èxit".
Per la seva banda, la presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro, Rosa Garrote, espera que el dictamen "serveixi al jutjat" que veu la causa de l'accident "per si se'n pot derivar alguna responsabilitat penal".
A la conclusió d'aquesta comissió, Garrote, que hi va acudir com a convidada, va mostrar la seva satisfacció per l'aprovació del dictamen i va aplaudir el fet que "quatre partits hagin estat capaços de treballar colze a colze amb l'únic objectiu de buscar la veritat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Dimecres calorós, però amb possibilitat de plugims al Prepirineu

Les temperatures màximes es mouran entre els 22 i els 27 grays a la Catalunya Central

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

La institució defensa que es tracta d'una proposta "enraonada" i que s'ha acordat "per consens"

Enllaços recomanats: Premis cinema