El portaveu d'ERC a Madrid, Joan Tardà, i el cap de llita dels republicans, Gabriel Rufián, es reuneixen a hores d'ara a La Moncloa amb el líder del PP i president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, en el marc de la ronda de contactes que manté per a la seva investidura. Tardà i Rufián ja han avançat que en aquesta reunió demanarà "les explicacions que no demana la fiscalia" a Rajoy sobre el contingut de la conversa entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau. També han reiterat que ERC en cap cas donarà suport a la investidura de Rajoy i al PP, que segons ha afirmat Rufián en declaracions a la SER és "una de les dretes més reaccionàries d'Europa".

El líder del PP no espera assolir cap acord amb ERC i la reunió s'emmarca en la seva voluntat de parlar amb tots els grups parlamentaris. Rajoy ha rebut Tardpà i Rufián al seu despatx després de reunir-se també amb el portaveu del PNB a Madrid, Aitor Esteban, de qui espera el suport dels seus cinc diputats. Previsiblement aquesta setmana citarà també a La Moncloa el portaveu de CDC al Congrés, Francesc Homs.El líder del PP va iniciar la ronda de contactes aquest dimarts amb els màxims representants de Coalició Canària, que van mostrar el seu convenciment que seria "fàcil" arribar a un acord amb el líder del PP per a la seva investidura.Ho té més difícil amb el PNB, que té eleccions a la tardor i ja ha avançat que entre les seves demandes hi ha la cessió de la competència de presons i un acostament de presos d'ETC.

Els populars ja han avançat que estan disposats al diàleg però no en aquestes qüestions mentre ETA encara no s'ha dissolt.El líder del PP deixa pel final d'aquesta manera les reunions amb els dos clau en la investidura: C's i el PSOE. Els 32 diputats de la formació d'Albert Rivera podrien ser clau per a la investidura si Rajoy hagués d'optar per la via del 175. Això és un acord amb C's, PNB i CC que el deixaria a un escó de la majoria absoluta.Els socialistes ja han avançat que la seva posició serà un "no" a Rajoy que implicarà el conjunt del grup. Així ho reblaran aquest dissabte al Comitè Federal del PSOE. Sánchez descarta per ara la formula de "l'abstenció mínima" que va suggerir Gillermo Fernández ?Vara, és a dir fer que alguns diputats del seu grup s'abstinguin per fer possible la investidura de Rajoy.