El polèmic Nigel Farage va anunciar que continuarà com a eurodiputat al Parlament Europeu perquè vol poder participar activament en el procés de la separació del Regne Unit de la Unió Europea (UE). "Continuaré a Estrasburg fins que s'esgoti el nostre temps, perquè vull ser lliure de comentar, lloar o criticar el que passi" en relació amb la decisió votada pels britànics, va dir Farage en roda de premsa.

El seu objectiu, va indicar el president del Grup de l'Europa per les Llibertats i la Democràcia Directa (EFDD), és seguir les negociacions sobre la retirada i, al mateix temps, donar suport als "moviments" que estan sorgint en altres països comunitaris a favor del que ell crida "la independència" de la UE. Dilluns passat, Farage va anunciar la dimissió com a líder del Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP) després d'aconseguir el Brexit o sortida del Regne Unit de la UE.

Va precisar que, malgrat retirar-se del lideratge del partit, en continua sent membre, i va reiterar que considera que el seu objectiu primordial està complert.

"El que ha fet el Regne Unit és tornar a ser un país independent", va subratllar Farage, que va valorar que Londres abandonarà la relació "podrida" que manté amb la UE, i va opinar que, per moltes complicacions que puguin sorgir en el procés de sortida del club comunitari i fins "en el pitjor dels escenaris" que puguin tenir lloc en aquest context, el seu país estarà millor que ara.

Va subratllar que el triomf del Brexit és "una gran victòria per a la gent normal i decent, contra les grans corporacions i bancs, els polítics, els rics i poderosos". També va reconèixer que, després de la consulta britànica, existeix "divisió" entre la població del Regne Unit, però es va mostrar convençut que "no hi ha marxa enrere" i que el seu país abandonarà la UE, una cosa que confia que passi "tan aviat com sigui possible".

Va opinar, en aquest context, que cal explicar a la població britànica que, malgrat la sortida de la Unió, "seguiran existint intercanvis comercials i/o en l'àmbit dels estudiants, entre d'altres".