La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat aquest dijous a la tarda que l'anul·lació d'alguns preceptes de la llei de mesures fiscals de 2015 que preveuen la creació d'estructures d´Estat no interromprà la feina de l'executiu en aquest camp. Munté ha defensat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) té, en realitat, una "afectació mínima sobre el dia a dia" de les pròpies estructures d'estat, i ha refermat el compromís del Govern en "treballar intensament" per portar a terme el naixement i desenvolupament d'organismes com l'Agència de Protecció Social o l'Agència Tributària de Catalunya. És per això que ha volgut "llençar un missatge de tranquil·litat" als ciutadans davant el "tremendisme" que atribueix als grups que han lloat la sentència i critiquen les intencions del Govern.

El Govern no pensa variar el seu full de ruta amb les estructures d'estat. Per a l'executiu, ni l'Agència Tributària ni la de Protecció Social ni el Servei Meteorològic de Catalunya "estan suspesos". "Continuen plenament vigents", ha dit Neus Munté, tot afegint que són elements "indispensables en qualsevol estat".

En aquest sentit, la portaveu interpreta que els preceptes suspesos tenen "una afectació mínima sobre el dia a dia de la construcció d'aquestes estructures d'estat". A tall d'exemple, Munté ha explicat que el que queda suspès del Servei de Meteorologia és "només una funció concreta", i de l'administració tributària únicament es declara nul "el pla director, que no deixa de ser un sol instrument".

Així, amb la sentència a la mà, el Govern ha volgut "llençar un missatge clar de tranquil·litat". "Continuem treballant amb intensitat en el desenvolupament del mandat del 27-S i especialment en el que afecta a les persones, és a dir en ens com l'Agència de Protecció Social i l'Agència Tributària".

Munté ha reconegut que l'executiu ha volgut enviar aquest missatge per "contrastar algunes valoracions molt tremendistes" provinents de grups parlamentaris de l'oposició. "Els convidem a llegir amb deteniment la sentència", ha afirmat, tot assegurant que el Govern "manté el compromís ferm amb la construcció d'estructures d'estat". "Tirem endavant", ha conclòs Munté.