El govern de Masquefa va anunciar ahir que rescindirà tots els contractes amb la consultora Efial. L'equip de govern preveu portar al ple d'avui una moció d'urgència en la qual expliqui els motius i la determinació de l'Ajuntament per posar fi a la relació contractual de "forma immediata i ordenada" amb Efial, segons va explicar en una nota de premsa enviada ahir. Aquest dimarts, la Guàrdia Civil va requerir informació al consistori sobre els seus contractes amb la consultora, en el marc de l'operació Termyca, que va acabar amb 48 escorcolls i 12 detinguts, principalment a Catalunya.

L'equip de govern va anunciar aquesta decisió a la junta de portaveus celebrada aquest dimarts a la tarda. Segons la nota, els motius de la rescissió de contractes passen "pel fet que ja és la segona vegada en què el nom de Masquefa i els veïns pateixen un escarni públic i mediàtic després que el nom del nostre municipi vagi associat al d'aquesta empresa quan s'inicia una investigació judicial". Tot i així, l'equip de govern "reconeix la bona tasca professional desenvolupada per la consultora".

En un comunicat, els grups locals d'ERC i el PSC van considerar insuficients les explicacions que van rebre en la junta de portaveus, i també van demanar la rescissió de tots els contractes amb Efial.

D'altra banda, els detinguts dimarts d'aquesta setmana pel cas Efial, un presumpte desviament de fons públics per contractes sense justificar, passaran a partir d'avui a disposició del jutjat número 1 del Vendrell. Segons fonts pròximes al cas, deu dels onze detinguts passaran a disposició judicial avui, i un, que és empresari, ja està en llibertat després de declarar en la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona. Ahir, estava pendent de ser detingut un altre empresari relacionat amb la trama, en la qual participaven, presumptament, polítics, treballadors públics i empresaris orquestrats primer per la consultora Efial i després per l'empresa CGI, que la va absorbir.

Dimarts es van fer més de quaranta escorcolls simultanis, quatre d'ells a Andorra, a les províncies de Tarragona, Barcelona, Huelva, Madrid, Guadalajara i les Illes Balears, i ahir van continuar les entrades.