Unicef demana més inversió pública per eradicar la pobresa infantil a Catalunya

L'organització remarca la necessitat de destinar fons a l'educació de 0 a 3 anys

07.07.2016 | 12:37
Un moment de la jornada organitzada per Unicef.

Unicef ha reclamat "amb urgència" més inversió pública i més compromís polític per lluitar contra la pobresa infantil a Catalunya, en el marc d'unes jornades que celebra aquest dijous al CCCB, en col·laboració amb el Col·legi de Politòlegs. Entre les peticions, destaca una prestació autonòmica per fill a càrrec de 1.200 euros anuals, començant per les llars amb menys ingressos. L'entitat també reclama invertir en l'educació de 0 a 3 anys per fer-la més accessible, sobretot als infants més desfavorits; la gratuïtat real de l'escolarització i recopilar més dades, per avaluar l'impacte de les polítiques públiques en la infància. Propostes que es reclamen després que la bretxa del risc de pobresa infantil a Catalunya s'hagi situat el 2015 en el 44,8%, 6,4 punts més que el 2014, segons dades de l'Idescat recollides per Unicef.

En un comunicat, l'entitat admet que la capacitat de les administracions públiques a Catalunya per reduir la pobresa i la desigualtat en la infància "han estat limitades" però que cal actuar "amb urgència". En aquest sentit, ha subratllat que "és hora" d'abordar les desigualtats socials en els infants "només així" s'aconseguirà avançar en el compliment de la Convenció sobre els drets de l'Infant.

Jornada al CCCB

Per debatre sobre aquesta situació, Unicef Comitè Catalunya celebrarà avui a Barcelona la jornada 'La desigualtat infantil ara i aquí: una vulneració de drets evitable'. Amb la col·laboració del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, es debatrà al llarg d'aquest dijous sobre la desigualtat infantil i la falta d´equitat que "posa en perill" el present i el futur dels infants i "perpetua" els cicles intergeneracionals de desavantatge que afecten tota la societat.

La jornada se celebra en el marc del llançament mundial de l´Informe sobre benestar dels infants en els països rics que publica anualment l´oficina d´investigacions d´Unicef Innocenti i l´informe Estat Mundial de la Infància 2016.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema