Després de 42 anys de vida, les sigles de Convergència quedaran en segon pla per donar vida a una formació política nova que busca ocupar el centre ampli sobiranista. La direcció argumenta que si bé CDC ha estat un bon instrument per a l'època autonomista, ara cal crear-ne un de nou amb la independència com a fita. Així ho van decidir els militants en l'anomenat Superdissabte. Des de llavors, la direcció ha anat contra rellotge (amb unes eleccions pel mig) per planificar un congrés que es dividirà en dues parts. Aquest cap de setmana s'aprovaran els documents de bases fundacionals i organitzatives; el 23 de juliol s'escolliran els càrrecs.

Avui es triarà el nom de la nova formació. Es votarà entre, com a mínim, dues propostes, plantejades per empreses especialitzades a partir de l'opinió dels militants de CDC en el Torn Obert. Una incorporarà el concepte de Convergència i l'altra no.

Dissabte començarà el debat en comissió dels dos documents. Des del punt de vista ideològic, la proposta defineix la nova formació com un partit "demòcrata, catalanista, sobiranista, europeista i humanista", per després afegir que el seu objectiu serà "convertir Catalunya en un estat de la UE i dirigir el futur estat amb vocació de centralitat política i d'esperit social, liberal i humanista". El partit aspira a representar la "centralitat social". Pel que fa a la part més organitzativa, els participants hauran de respondre una bateria de preguntes que plantegen, per exemple, si aposten per una direcció de dotze membres votats en bloc (i no càrrec per càrrec).

L'enquesta pregunta als participants si troben bé que els dirigents puguin compatibilitzar la seva tasca amb un càrrec públic o amb dos. Ara bé, es poden introduir noves propostes, que prèviament hauran de ser votades per majoria simple per tal d'incorporar-se al debat. La proposta inicial també pregunta sobre altres qüestions com la limitació de mandats, la possibilitat de fer consultes internes per prendre certes decisions, i com es regula la figura de l'associat (abans militant) i la del simpatitzant. Capítol apart mereix l'apartat de sancions, de lleus a molt greus, amb conseqüències que van des de l'amonestació, passant per la multa econòmica fins a l'expulsió.

Dissabte al vespre quedaran enllestits els dos documents, que es votaran en plenari diumenge. Aquest tercer dia també s'aprovaran els nous estatuts i el reglament de l'elecció dels càrrecs del nou partit.