La formació tria nou nom, que podria incloure el terme Convergència

Aquest cap de setmana s'aproven les bases fundacionals i organitzatives;
el dia 23, els càrrecs

08.07.2016 | 00:00

Després de 42 anys de vida, les sigles de Convergència quedaran en segon pla per donar vida a una formació política nova que busca ocupar el centre ampli sobiranista. La direcció argumenta que si bé CDC ha estat un bon instrument per a l'època autonomista, ara cal crear-ne un de nou amb la independència com a fita. Així ho van decidir els militants en l'anomenat Superdissabte. Des de llavors, la direcció ha anat contra rellotge (amb unes eleccions pel mig) per planificar un congrés que es dividirà en dues parts. Aquest cap de setmana s'aprovaran els documents de bases fundacionals i organitzatives; el 23 de juliol s'escolliran els càrrecs.
Avui es triarà el nom de la nova formació. Es votarà entre, com a mínim, dues propostes, plantejades per empreses especialitzades a partir de l'opinió dels militants de CDC en el Torn Obert. Una incorporarà el concepte de Convergència i l'altra no.
Dissabte començarà el debat en comissió dels dos documents. Des del punt de vista ideològic, la proposta defineix la nova formació com un partit "demòcrata, catalanista, sobiranista, europeista i humanista", per després afegir que el seu objectiu serà "convertir Catalunya en un estat de la UE i dirigir el futur estat amb vocació de centralitat política i d'esperit social, liberal i humanista". El partit aspira a representar la "centralitat social". Pel que fa a la part més organitzativa, els participants hauran de respondre una bateria de preguntes que plantegen, per exemple, si aposten per una direcció de dotze membres votats en bloc (i no càrrec per càrrec).
L'enquesta pregunta als participants si troben bé que els dirigents puguin compatibilitzar la seva tasca amb un càrrec públic o amb dos. Ara bé, es poden introduir noves propostes, que prèviament hauran de ser votades per majoria simple per tal d'incorporar-se al debat. La proposta inicial també pregunta sobre altres qüestions com la limitació de mandats, la possibilitat de fer consultes internes per prendre certes decisions, i com es regula la figura de l'associat (abans militant) i la del simpatitzant. Capítol apart mereix l'apartat de sancions, de lleus a molt greus, amb conseqüències que van des de l'amonestació, passant per la multa econòmica fins a l'expulsió.
Dissabte al vespre quedaran enllestits els dos documents, que es votaran en plenari diumenge. Aquest tercer dia també s'aprovaran els nous estatuts i el reglament de l'elecció dels càrrecs del nou partit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema