La Direcció General de Trànsit (DGT) ha destituït la sotsdirectora adjunta de coneixement viari, Marta Carrera, després de les irregularitats en la concessió del control dels cursos de recuperació dels punts del carnet de conduir, segons va informar ahir el departament que dirigeix María Seguí .

La decisió s'ha pres després de la investigació oberta després que sortís a la llum la gravació d'una conversa entre Carrera i el president de la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE), José Miguel Báez, gestor i beneficiari d'aquests cursos des de fa deu anys, per pactar suposadament els plecs del concurs públic per concedir el control dels cursos de formació.

Diversos afectats van presentar una denúncia, en què asseguraven que el control dels cursos són un tripijoc amb la CNAE, raó per la qual Trànsit va obrir una investigació interna tan aviat com va conèixer les escoltes que es van publicar en els mitjans de comunicació. María Seguí va apartar la sotsdirectora adjunta de les funcions relatives a la gestió del plec de la concessió, però, un cop continuades les indagacions, ha decidit destituir-la d'un lloc que és de lliure designació.

També s'ha obert a Carrera un expedient disciplinari per tenir conductes presumptament irregulars relacionades amb la concessió del contracte de "Concessió de gestió de cursos de sensibilització i reeducació viària per a la recuperació de crèdit del permís de conducció", en el marc d'una investigació que durà a terme un equip extern a la DGT.