L'OTAN reforçarà el seu paper a l'Europa de l'Est

El secretari general aliat, Jens Stoltenberg, insisteix que l'Aliança no busca una nova guerra freda

09.07.2016 | 00:00

Els líders de l'OTAN van iniciar ahir una cimera de dos dies en què aprovaran formalment el reforç de la seva presència a l'est d'Europa mitjançant el desplegament de quatre batallons als països bàltics i Polònia, davant l'amenaça de Rússia. "Els desafiaments a què ens enfrontem evolucionen, i l'OTAN, amb ells", va indicar el secretari general aliat, Jens Stoltenberg, en la seva intervenció al començament de la reunió del Consell de l'Atlàntic Nord en format de caps d'Estat i de govern.
Stoltenberg va insistir que l'Aliança no busca confrontació amb Rússia. "No volem una nova guerra freda, això és història i es quedarà com a part de la història", va indicar Stoltenberg en un fòrum d'experts reunits amb motiu de la cimera a la capital polonesa.
El polític noruec va deixar clar que els aliats "busquem un diàleg significatiu amb Rússia", per "deixar clara la nostra posició" o "reduir la possibilitat d'incidents que s'escapin del control".
L'OTAN i la Unió Europea van signar ahir una declaració per estrènyer la seva cooperació davant amenaces híbrides, ciberseguretat i comunicacions estratègiques, en seguretat marítima i consolidació d'institucions de països tercers.
"Aquesta decisió històrica ens permetrà treballar encara més estretament junts", va destacar Stoltenberg, que va signar el document en una cerimònia al costat dels presidents del Consell Europeu, Donald Tusk, i de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.
Stoltenberg va posar èmfasi que aquest memoràndum "dóna més substància a l'associació entre la UE i l'OTAN" de cara a "protegir els nostres ciutadans i la nostra estabilitat", tenint en compte que ambdues organitzacions estan "interconnectades" i afronten "reptes sense precedents".
"En aquests temps d'incertesa, la nostra associació és cada vegada més important", va emfatitzar el secretari general.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

Enllaços recomanats: Premis cinema