L'empresari alemany Kim Dotcom, que afrontarà un judici d'apel·lació sobre la seva extradició als Estats Units al final de l'agost a Nova Zelanda, va anunciar ahir el retorn del portal de descàrregues clausurat Megaupload el gener del 2017. "Megaupload tornarà el 20 de gener del 2017, durant el cinquè aniversari de la batuda" contra la residència que posseïa als afores de la ciutat neozelandesa d'Auckland, va apuntar l'informàtic en un missatge publicat a la xarxa social Twitter.

"En les setmanes i mesos següents hi haurà més anuncis importants dels socis de la plataforma", va sentenciar Dotcom, fundador del portal clausurat durant una intervenció orquestrada per l'FBI per presumpta pirateria informàtica. En missatges anteriors, l'empresari va prometre un nou portal amb 100 gigabytes d'emmagatzematge gratuïts, arxius xifrats en temps real, sincronització amb tots els dispositius dels clients i sense límit de transferències.

Les autoritats nord-americanes creuen que Megaupload, que va arribar als 50 milions d'usuaris, va obtenir beneficis d'uns 160 milions d'euros per un presumpte allotjament de material il·legal.