L'autor de la matança de cinc policies a Dallas planificava un atac de proporcions més grans per "fer pagar" als agents la violència contra les minories, va revelar ahir el cap de la Policia local, David Brown, en una entrevista a la cadena CNN.

"El registre a la casa del sospitós fa pensar, amb relació als materials per a la fabricació de bombes i el diari que hem trobat, que havia estat practicant detonacions i que tenia material suficient per haver provocat efectes devastadors a la nostra ciutat i la nostra àrea del nord de Texas", va afirmar el cap de Policia de Dallas.

Els investigadors estan "convençuts", va assegurar Brown, que l'atacant, Micah Xavier Johnson, "tenia més plans" i que "pensava que feia el correcte en fer pagar als policies, segons el que ell creia, la violència contra la gent de color".

La Policia treballa en la teoria que l'agressor havia planficat atacar les forces de seguretat abans de les morts de dos homes negres per agents blancs a Louisiana i Minnesota al principi d'aquesta setmana, que van desfermar la protesta de Dallas i en diverses ciutats del país. "Creiem que aquestes morts només van desfermar el seu deliri per accelerar els plans i va veure la protesta de Dallas com una oportunitat de començar a sembrar el caos entre els nostres agents", va assenyalar Brown.

Els investigadors encara no han pogut determinar si Johnson va actuar sol o va tenir còmplices, però sí que han confirmat que no tenia antecedents penals, només una denúncia per abús sexual dins de l'exèrcit.

Després de revisar el diari amb tàctiques de combat que van trobar al domicili de l'agressor, els agents van concloure que "òbviament tenia algun tipus de deliri". "Hi havia parts una mica confuses que són difícils de desxifrar. Només puc afegir que, a la paret del lloc on va morir va escriure les lletres "RB" amb la seva pròpia sang", va apuntar el cap de la Policia. "Cosa que ens fa creure que estava ferit quan pujava al segon pis de l'edifici. A més, on va explotar la bomba de la policia hi havia més lletres escrites amb la seva sang", va afegir. Brown també va confirmar que, durant les negociacions amb els agents, Johnson va dir que només volia parlar amb un agent afroamericà, una filtració als mitjans que el cap de Policia va demanar que no es repetís perquè entorpia la recerca en marxa.