El Govern ha aprovat l´acord pel qual es fa públic l´índex de preus percebuts agraris (IPPA) corresponent a 2015, que té com a finalitat actualitzar les rendes dels contractes de conreu. En relació a l´any passat, van caure un 1,55%. Mentre que els preus dels productes agrícoles van augmentar un 9,8%, els productes ramaders van retrocedir un 6,76%. La Llei de contractes de conreu estableix que la renda dels contractes s´actualitza cada any agrícola d´acord amb l´índex de preus percebuts agraris que el Govern ha de publicar anualment en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), o bé d´acord amb el sistema que fixin les parts.

L´esmentat índex de preus percebuts agraris s'obté a partir de l'estadística de preus agraris, estadística d'interès de la Generalitat de Catalunya regulada per la Llei d'estadística de Catalunya; i forma part del Pla estadístic de Catalunya 2010-2014, d´acord amb el Decret que va aprovar el Programa anual d´actuació estadística per a l´any 2016, i d´inclusió de noves activitats estadístiques d´interès de la Generalitat de Catalunya en el Pla estadístic de Catalunya.

Aquest índex permet comprovar l´evolució dels nivells de preus que perceben els agricultors i ramaders per la venda de productes agraris.