L'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas va admetre ahir que va ser un "error" reduir a dues les opcions del nom del nou partit, tot i que va assegurar que "no hi havia cap voluntat d'imposar un nom".

"Vistes les conseqüències, va ser un error", va afirmar Mas en una entrevista a Els Matins de TV3 després que divendres de la setmana passada els membres del congrés fundacional forcessin començar de nou el procés per escollir el nom.

L'expresident de la Generalitat va explicar que les dues opcions que inicialment es van posar sobre la taula no eren els noms de la direcció de Convergència Democràtica de Catalunya, sinó que van ser fruit del torn obert on van participar 10.000 persones. I va defensar que no hi havia cap voluntat de dur a terme una imposició. "Si ho haguéssim volgut fer, haguéssim presentat un únic nom i hauríem demanat sí o no", va argumentar l'expresident català.

Mas va assegurar que el congrés del cap de setmana va ser "més plàcid" del que s'esperava i va afegir que hi ha un error en l'anàlisi que s'està fent. En aquest sentit, l'aspirant a liderar la nova formació política va negar que hagi estat una operació de la direcció amb les bases enfrontades i va assegurar que es va plantejar un esquema "obert" perquè les bases poguessin prendre decisions. La proposta d'esquema de treball es va acceptar "plenament" i no va ser imposat per un determinat resultat, sinó que era obert.

Buscant la compatibilitat

La consellera de Presidència de la Generalitat i candidata a vicepresidenta del nou Partit Demòcrata Català (PDC), Neus Munté, va anunciar la seva voluntat de deixar l'escó al parlament català si finalment és escollida a les primàries del 23 de juliol com a número dos de la nova formació independentista. "Deixaré de ser parlamentària per disposar de més temps i dedicació", va afirmar la consellera en declaracions a la cadena Rac1.

En aquesta línia, va opinar que "serà bo per al grup parlamentari de Junts pel Sí que es pugui incorporar una persona que es pugui dedicar en cos i ànima", en vistes també al règim d'incompatibilitats aprovat ahir pel PDC.

La consellera va assegurar que no hi ha hagut "cap tipus de teledirigisme" des de la cúpula convergent al congrés fundacional del PDC, atès que, si fos el cas, va assegurar que no hauria acceptat l'oferta d'optar a la vicepresidència de la mà d'Artur Mas com a candidat a president. Munté ha assenyalat que s'entén des de fa temps amb Mas pel que va augurar que faran "un bon tàndem" si resulten escollits.