El Tribunal Suprem (TS) ha citat com a investigat l'exconseller de Presidència de la Generalitat i diputat de DiL al Congrés Francesc Homs per al pròxim 19 de setembre, en relació amb l'organització de la consulta del 9-N del 2014. Homs és diputat tot i la dissolució de les Corts, perquè és membre de la Diputació Permanent.

La declaració es produirà a partir de les 11 i va ser notificada al diputat a través del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), perquè Homs no ha pres possessió del nou escó (va ser reelegit el 26 de juny) encara, ni s'ha personat encara en la causa oberta contra ell el mes de maig passat. El TS va assumir la competència d'aquesta causa, encara que només de la part relacionada amb el diputat, el mes de maig passat, per investigar si Homs ha de ser encausat pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació. Si fos d'aquesta manera, demanaria el suplicatori al Congrés dels Diputats per actuar contra ell.

Per ara, el diputat compareix voluntàriament, encara que com a investigat, per tenir oportunitat de defensar-se abans que l'instructor del cas, el magistrat Andrés Palomo, decideixi si promou o no la petició de suplicatori citada.