Malgrat la proposta de direcció del nou Partit Demòcrata Català passa per una formació presidida per Artur Mas i amb Neus Munté a la vicepresidència, el bagenc David Bonvehí (que opta a encapçalar-ne la direcció en un tàndem amb Marta Pascal), ha defensat en una entrevista aquest matí a El Matí de Catalunya Ràdio que «considerem que realment aquesta candidatura suposa una renovació, amb un projecte que nosaltres definim que recull l'esperit del congrés d'aquest cap de setmana, en que la nostra gent, amb pocs apriorismes, va prendre decisions importants, va mostrar el què volia que fos el nou partit i la nostra candidatura el que vol és reflectir tot això. I sí, tenim uns lideratges forts en el partit, dues persones que es presenten a la presidència que actuaran com a coordinadors o com a 'pares' del que nosaltres volem representar, i a més tenim un president de la Generalitat que creiem que és un altre lideratge. Per tant, amb el president Mas, el president Puigdemont i Neus Munté els que haurem de fer més funcions executives ens sentim molt emparats».

Bonvehí ha posat en relleu que la renovació, a nivell intern, vol incidir en «intentar que tota la gent que es vulgui associar al nou partit li sigui fàcil fer-ho. Per tant, incidirem en eixamplar la base d'associats i en intentar que la gent que en algun moment ha cregut en Convergència o que fins i tot n'ha estat militant facin el pas endavant. I en la manera d'organitzar-nos també hi ha d'haver canvis importants». En aquest sentit hi ha afegit que «hi ha tres grans fronts que hem de prioritzar: l'un és que a la ciutat de Barcelona necessitem posar el partit en el primer nivell, després a l'àrea metropolitana, i finalment a nivell territorial. Són tres àmbits que s'han d'organitzar i tractar de manera diferenciada i en això treballarem. L'organització territorial es podria assemblar a la que actualment té Convergència, però la manera de funcionar i com ens connectarem i corresponsabilitzarem dels temes crec que ho podem fer diferent».

Quant a la presència de nombrosos alcaldes a la candidatura, entre els quals el de Sallent, David Saldoni, el d'Igualada, Marc Castells, i el de Martorell, Xavier Fonollosa, Bonvehí ha posat en relleu que aquesta és una de les senyes d'identitat perquè el partit reconnecti amb la gent i vertebrar millor la nova formació: «els alcaldes, que són les persones que estan cada dia a peu de carrer, ens sembla que són una bona manera d'interpretar el que està passant, de connectar amb la societat i de parlar com parlen ells amb els veïns i que tothom ens entengui. Per això ho hem fet, i també perquè no hi ha dubte que tenim una sèrie de lideratges locals que fa molts anys que són alcaldes, que tenen experiència en la gestió de la funció pública molt potent, i entenem que són un valor afegit a la nostra candidatura i que segur que ens permetrà fer-la millor»