El Tribunal Constitucional (TC) ha prorrogat la suspensió cautelar que va acordar el març sobre el precepte de la Llei de l'Esport de Catalunya que permetia a la Generalitat la firma de convenis esportius internacionals.

El TC manté la suspensió cautelar sobre les previsions més polèmiques de la citada norma, suspensió que va adoptar quan va admetre a tràmit el recurs contra aquesta llei del Govern. Al mateix temps, el TC aixeca la suspensió, a petició de la Generalitat, sobre algunes previsions de la norma, les que es refereixen a la regulació de les professions esportives.

La Llei Catalana d'Exercici de Professions de l'Esport va ser suspesa cautelarment pel TC en admetre a tràmit el recurs del govern central. El Consell de Ministres va recórrer determinats articles de la norma perquè entenia que vulneren la unitat de mercat i excedeixen competències de la Generalitat, en preveure la firma de convenis internacionals. La llei recorreguda regula quatre tipus de professions de l'esport: professors d'educació física, monitors esportius, entrenadors i directors esportius, que hauran d'acreditar la seva formació en aquest àmbit a través dels certificats enunciats en la reforma.

La suspensió només es manté respecte a la facultat de signar convenis, però no aquest segon aspecte de la norma, que podrà ser posat en marxa per la Generalitat amb la diferència que encara segueix pendent de ser revisat pel veredicte definitiu que emetrà en un futur el TC.