La manresana Bibiana Liria va trucar immediatament el consolat espanyol a Istanbul quan va veure per la televisió que els militars estaven tallant els accessos del pont del Bòsfor, que uneix la zona europea de la ciutat amb la part asiàtica. «El personal del consolat no em va poder donar molta més informació, però em van tranquil·litzar i les ordres van ser que no sortís de casa. Si m'haguessin dit que havia de fer la maleta immediatament, m'hagués espantat molt més», explica Liria.

La manresana, que té 36 anys i viu des del setembre a la ciutat turca, resideix al barri de Merter, que és lluny de centre. «El moment de més tensió a la zona on visc s'ha viscut a la matinada. He escoltat soroll de gent, clàxons i sons que s'assemblaven trets. També han passat avions militars que han generat fort terrabastall».

La bulliciosa ciutat d'Istanbul, amb un caos circulatori constant, s'ha despertat avui molt més calmada del que és habitual. Liria diu que de moment seguirà les indicacions del consolat i no sortirà de casa seva. I és que als carrers, afirma, es veu molta menys gent que un dia normal. Assegura estar «bé» i «més tranquil·la» perquè sembla que la situació política s'està estabilitzant.