La CUP inicia la campanya interna per renovar el seu secretariat nacional

El partit anticapitalista
té una candidatura col·lectiva i set
d'individuals

16.07.2016 | 00:00
Quim Arrufat forma part de l´única candidatura col·lectiva
Quim Arrufat forma part de l´única candidatura col·lectiva

La CUP va iniciar ahir el període de campanya interna de dues setmanes per elegir el seu nou secretariat nacional, un cop que ja ha quedat confirmada l'única candidatura col·lectiva que s'havia presentat i que encapçala l'exdiputat Quim Arrufat, a més d'altres set d'individuals.
La candidatura col·lectiva i les set d'individuals van ser confirmades ahir després de ser examinats els perfils de tots els candidats i ara poden ser consultes a través d'una pàgina web que la CUP ha habilitat amb motiu del procés de renovació del secretariat nacional, que és l'executiva d'aquesta formació independentista i anticapitalista.
Els diversos candidats tindran dret durant les dues properes setmanes a donar-se a conèixer i exposar els seus criteris davant les tretze assemblees territorials de la CUP i, finalment, entre el 30 de juliol i el 4 d'agost la militància cupaire podrà votar-los per via telemàtica.
Aquest sistema d'elecció constitueix una novetat a la CUP i va ser implantat a l'Assemblea Nacional d'Esparreguera celebrada el passat 22 de maig amb la finalitat d'afavorir la participació i facilitar el vot als militants.
Està previst que el nou secretariat nacional de la CUP es doni a conèixer públicament el dissabte 6 d'agost, dos dies després d'haver finalitzat el període de votacions.
Onze dels quinze integrants del secretariat han de formar part d'una candidatura col·lectiva, en aquest cas única, mentre que els altres quatre han de ser elegits entre les candidatures individuals que s'hagin presentat, set en aquest cas. Segons indica la CUP en un comunicat, "el sistema de candidatures col·lectives té per objectiu millorar la cohesió de l'equip executiu resultant i la capacitat d'acció política de l'organització, sempre respectant els eixos vertebrals de la CUP, que són l'horitzontalitat i l'assemblearisme".
L'única candidatura col·lectiva presentada a aquestes eleccions internes està integrada pels seus tres principals impulsors: Quim Arrufat, Natàlia Sànchez i Lluc Salellas, seguits a continuació per Núria Gibert, Dani Corpas, Anna Gabaldà, Juanma Rojas, Elisabet Punset, Eduardo Càliz, Aida Sanuy i Ricard Torné. Com a membres suplents hi figuren els noms de: Gabriel de Jòdar, Ariadna Gàlvez, Mariona Baraldés i Joan Coma.
Pel que fa a les set candidatures individuals són les de: Albert Serrats, Gerard Soler, Hugo Alvira, Laura Rafecas, Miquel Perelló, Òscar Simón i Xavier Generó.
A l'hora de proposar la candidatura col·lectiva els seus impulsors han procurat que no hi figurin reconeguts militants dels dos principals sectors dins de la CUP, Endavant i Poble Lliure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

Enllaços recomanats: Premis cinema