El primer ministre de Turquia, Binali Yildirim, va confirmar anit en declaracions a la cadena NTV que hi havia un aparent cop militar a la capital, Ankara.

"Hi ha probabilitat d'un aixecament militar", va dir Yildirim, descartant que l'aldarull pugués tenir èxit. L'exèrcit per la seva banda va emetre un comunicat en el qual assegurava que s'havia fet amb el control de tot el país. Amb tot, anit, a l'hora de tancar aquesta edició la situació que es vivia al país no era gens clara.

El primer ministre va dir que "es tracta d'un grup dins de l'Exèrcit que s'ha alçat", va dir el cap de govern turc, que va admetre que aquests militars havien "envoltat alguns edificis importants" de la capital turca.

"Els que ho han fet pagaran un alt preu. No farem concessions a la democràcia", va prometre Yildirim. L'agència turca Dogan va assenyalar que nombroses ambulàncies havien acudit a la caserna central de l'Estat Major on segons testimonis s'havien sentit tirotejos.

Segons va apuntar el diari digital T24, l'edifici on es troba el centre dels serveis secrets turcs havia estat tirotejat des d'un helicòpter.

Un gran contingent de policia es va desplegar a Ankara i va tancar els accessos a la cèntrica plaça de Kizilay. De fet, va ser a la capital turca on es van veure diferents vols d'avions militars que van posar en alerta. A més, segons van relatar alguns testimonis a l'agència Efe, es van sentir diversos trets.

Alhora, unitats de la Gendarmeria van tancar les dos ponts sobre el Bòsfor a Istanbul, impedint tot trànsit de la part asiàtica a l'europea de la ciutat, informa la cadena NTV.

També es van desplegar diversos tancs a prop de l'aeroport d'Atatürk a Istanbul, ha afegit la mateixa emissora.

En el seu comunicat, l'Exèrcit turc afirmava que s'havia fet amb el poder a tot el país.

L'Exèrcit turc afirma, en un comunicat de premsa, que s'ha fet amb el poder a tot el país i ha declarat la llei marcial.

"L'Exèrcit es va fer càrrec totalment per restaurar la democràcia... Tots els acords internacionals estaran vigents. Esperem mantenir les nostres bones relacions amb tots els països", assenyala la nota de l'Estat Major de l'Exèrcit. A més, va decretar la llei marcial i el toc de queda a tot el país i també va qualificar el president turc Recep Tayyip Erdogan com un "traïdor". També el va acusar d'haver establert un "règim autoritari de la por".

D'altra banda, l'agència Anadolu afirmava que el cap de l'Estat Major, general Hulusi Akar, ha estat pres com a ostatge per un grup de soldats.

L'ambaixada espanyola va emetre una comunicació anit a través de Twitter en la qual demanava als ciutadans espanyols, tan si estaven a Turquia de viatge turístic com si eren residents al país que es mantinguessin a casa seva o als hotels mentre no s'aclaria la situació del cop d'estat.

D'altra banda, segons assenyalava anit la web del diari Mundo Deportivo diferents exjugadors del FC Barcelona havien viatjat ahir a Turquia per assistir al sopar de la fundació Samuel Eto'o. Entre ells hi havia futbolistes com Carles Puyol, Deco, Arda Turan, Eto'o i Abidal, i també Lauran, exjugador del Mallorca i de l'Arsenal. De fet, Deco havia publicat una imatge al seu Instagram del moment del sopar de la fundació de Samuel Eto'o.