El Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga un suposat tripijoc de contractes a canvi de comissions il·legals en el cas Imelsa, ha investigat (abans imputat) a l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus i a 11 persones més per arreglar el contracte del servei d'atenció telefònica.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el jutge ha obert tres noves peces separades i també ha acordat prorrogar el secret de sumari sobre dues d'elles i la peça principal ja que encara no s'ha conclòs el bolcat del material informàtic intervingut per la Guàrdia Civil en els diferents escorcolls que es van portar a terme. En concret, el magistrat ha resolt separar de la part central de les diligències dels fets relacionats amb el servei d'atenció multicanal als contribuents, que l'empresa Imelsa, dependent de la Diputació, va adjudicar a Servimun, controlada per un familiar de l'exgerent d'Imelsa Marc Benavent.

De l'investigat fins ara, l'instructor conclou que hi ha indicis que tal adjudicació "va poder ser decidida" per Rus, amb la intenció d'afavorir al responsable d'aquesta empresa.