La primera ministra britànica, Theresa May, va mostrar ahir un to conciliador amb Escòcia i va garantir que el govern autònom escocès estarà totalment involucrat en les negociacions amb Brussel·les per sortir de la UE.

May va fer el seu primer viatge oficial a Edimburg des que va assumir el càrrec, dimecres d'aquesta setmana, amb l'objectiu de demostrar el seu compromís amb Escòcia i "per preservar la valuosa unió" de totes les regions del Regne Unit. La primera ministra es va reunir amb la cap del govern escocès, Nicola Sturgeon, a Bute House, la seva residència oficial, per tal d'explicar-li els seus plans en relació al Brexit i escoltar les seves inquietuds.

Al final d'aquesta trobada, May, líder del Partit Conservador també des de dimecres d'aquesta setmana, va subratllar que desitja que el govern escocès estigui molt implicat en el procés negociador.

"Vull aconseguir el millor acord per al Regne Unit en les negociacions perquè el país abandoni la UE, però estic disposada a escoltar totes les opcions", va declarar May. "He estat molt clara amb la ministra principal en el sentit que vull que el govern escocès estigui totalment involucrat en les nostres converses i consideracions, i escoltaré totes les opcions que plantegin", va afegir.

May va descartar, no obstant això, la possibilitat de celebrar un altre referèndum d'independència a Escòcia en assenyalar que els escocesos ja van votar sobre aquest assumpte el passat 18 de setembre del 2014 "i va sortir un missatge molt clar", que tant els governs de Londres com d'Edimburg "han dit que respectarien".