La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va considerar ahir que el nom de Partit Demòcrata Català (PDC) és "perfectament inscriptible", i va emmarcar en la "normalitat" que destacats membres de la formació procedents del món local formin part de llista de Marta Pascal i David Bonvehí.

Munté va parlar ahir de la refundació de CDC en un moment en què el nou nom del partit ha generat controvèrsia, ja que Interior considera que no pot inscriure's amb aquesta denominació en el registre de partits perquè provoca confusió amb una altra força política. La dirigent d'aquest partit va opinar, en canvi, que el nou nom és "perfectament inscriptible", ja que, ha argumentat, hi ha "molts altres noms registrats que s'assemblen més" que en aquest cas en concret, en el qual la denominació de la formació ha estat "conseqüència d'un procés participatiu". D'altra banda, Munté ha situat dins de la "normalitat" que alcaldes formin part de la candidatura en tàndem de Marta Pascal i David Bonvehí per a la direcció del partit de cara a les primàries del 22 i 23 de juliol, ja que suposa la "constatació" que el món local 'té un paper fonamental' en el moment polític actual de Catalunya.

"És molt normal que es confiï en aquests perfils i en les seves capacitats per conduir determinats projectes. Dóna valor afegit a l'acció política", va considerar.

Suport de Buch a Bonvehí

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha volgut mostrar aquest divendres el seu suport a la candidatura liderada per Pascal i Bonvehí per dirigir el Partit Demòcrata Català. Buch va constatar que és una llista que "aplega diferents sensibilitats" del partit, però ha destacat especialment que "prové en gran mesura del món local", ja que està farcida d'alcaldes. També va explicar que va rebre l'oferta de formar part d'aquesta candidatura, però ho va descartar per coherència amb el camí que havia emprés des del principi amb el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, que va decidir renunciar a ser candidat a coordinador general.

Per la seva banda, el president de Demòcrates de Catalunya (DC), Antoni Castellà, espera que la nova CDC, el PDC, accepti les condicions mínimes per no haver de recórrer als tribunals a causa de la similitud del nom elegit pels convergents.

En unes declaracions a la Xarxa de Comunicació Local, Castellà va recordar que les condicions mínimes per no haver d'utilitzar la via judicial respecte al PDC són de "sentit comú", com no copiar el logotip, els colors identificatius i la forma d'autoanomenar-se. "El primer que vam fer en veure que volien utilitzar un nom molt semblant al nostre és advertir la direcció de CDC, perquè informés bé les bases i s'assessorés pels seus serveis jurídics, però -va explicar- no vam rebre cap resposta".