El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l'arribada, a principis i mitja setmana vinent, d'una nova massa d'aire molt càlid que afectarà la Península Ibèrica procedent del nord d'Àfrica.

Aquesta massa d'aire calent produirà una progressiva pujada de la temperatura a partir del dilluns 18 de juliol i donarà lloc a un nou episodi de calor que es preveu que s'allargui tota la setmana.

La predicció meteorològica indica que a partir de dimarts de la setmana que ve els termòmetres registraran uns valors de temperatura màxima entre 35 i 40 graus a les comarques de Ponent i Terres de l'Ebre, tot i que localment es podrien arribar a superar aquests límits.

A la resta de l'interior del país i també al Prelitoral, els termòmetres marcaran entre 32 i 37 graus de màxima i al litoral s'arribarà a valors d'entre 28 i 33 graus.

Amb aquestes prediccions, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès el primer preavís per onada de calor d'aquest estiu, que segons les previsions actuals afectarà els dies 19, 20 i 21 de juliol, que són el dimarts, el dimecres i el dijous que la setmana vinent.