L'atemptat de Niça segueix al cap, però els rastres en desapareixen del paisatge de la ciutat. El passeig dels Anglesos, l'escenari de la matança, va reobrir-se ahir en una pas més cap a la normalitat d'una ciutat ensangonada. Les restes de la sang de les víctimes del camió es mantenien a l'asfalt i a la vorera. Moltes persones van tornar al lloc dels fets per espantar els fantasmes de la nit tràgica o per retre homenatge a les víctimes.

El memorial espontani que s'havia improvisat a l'extrem oriental de l'avinguda amb flors, espelmes i missatges de suport, va ser traslladat pel personal municipal a un parc veí, on podrà mantenir-se sense pertorbar el trànsit. Però qualsevol lloc és bo per deixar una petjada en el record. Moltes persones acudien amb flors al punt des del qual van presenciar la massacre. Espelmes il·luminaven les taques de sang del terra i en diversos llocs hi havia missatges d'esperança enfront de la barbàrie. "Cap por no derrota la vida", deia un de dipositat al costat d'un banc públic, el mateix en què dos dies abans va protegir algun ciutadà de la mort.

Els habitants de Niça van tardar poc a apoderar-se de nou del seu passeig, la "prom", diminutiu de promenade, com se'l coneix a la ciutat, tot just aixecades les tanques que l'envoltaven després de la massacre, desaparegut el camió i alçades les lones que ocultaven les tasques de la policia científica.