El conseller d'Assumptes Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva, va afirmar ahir que tots els catalans que eren divendres a la nit a Turquia "estan bé". En declaracions a RAC1, Romeva va reconèixer que, després de l'intent fallit de cop d'estat a Turquia, encara "hi ha moltes dificultats operatives i logístiques que es gestionaran en les pròximes hores".

Segons Romeva, "a Turquia ara s'obre un període d'inestabilitat molt important, ja hi era, de fet. Turquia no és un país qualsevol. Ara ens trobarem una situació encara més polaritzada i veurem quina és la resposta del govern i les institucions a partir d'aquest fet". "Això pot obrir un període d'inestabilitat al país, però també a la regió. Hem d'estar atents. El país té un impacte molt gran en molts nivells", va advertir Romeva. "Hi ha moltes circumstàncies que ens obliguen a posar una mirada sobre Turquia", va concloure el conseller.

Per la seva banda, tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com el vicepresident, Oriol Junqueras, van mostrar el seu suport al poble turc i a les institucions democràticament escollides del país situat entre Europa i Àsia.