El ministre francès de Defensa, Jean-Yves Le Drian, ha anunciat aquest dilluns que el seu país ha efectuat aquesta matinada una nova incursió contra l'Estat Islàmic (EI) per acabar "amb el càncer" que presenta aquesta organització gihadista.

L'acció exterior del país contra aquest grup, segons ha indicat al final d'un consell de seguretat i defensa sobre la massacre de Niça de dijous passat, se centra en el seu feu, tant a Síria com a l'Iraq. "Les nostres forces segueixen copejant. Ho van fer abans d'ahir i de nou aquesta nit, per contribuir, dins de la coalició, a eradicar aquest càncer", ha apuntat Le Drian, que no ha especificat la zona dels atacs.

El ministre s'ha mostrat convençut que la missió antiterrorista Sentinelle de l'Exèrcit francès, que contribueix amb 10.000 efectius a la vigilància del territori nacional, "protegeix i dissuadeix", i ha assegurat la mobilització total del seu govern per garantir la seguretat dels francesos.

La seva intervenció davant la premsa s'ha fet en la tercera i última jornada de dol oficial per l'atac del 14 de juliol, en la qual hi haurà també al migdia un minut de silenci. "Cal continuar avançant en la lluita implacable que efectuem fora i dins" contra l'Estat Islàmic, ha dit sobre l'organització que ha reivindicat la matança efectuada pel tunisià Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

La recerca judicial en marxa encara no ha pogut establir vincles entre l'autor i xarxes terroristes, però sí ha portat a la detenció de vuit persones, dues de les quals, una d'elles la seva exdona, ja han quedat en llibertat.