Acord in extremis. JxSí i la CUP han arribat a la sessió de la comissió d'estudi del Procés Constituent deu minuts tard, però amb un acord tancat per presentar unes conclusions conjuntes. Els dos grups independentistes han aconseguit aprovar el seu text conjunt -majoritàriament en solitari i en alguns punts amb CSQEP- i evidenciar així una unitat d'acció en aquesta matèria.

Les conclusions aprovades i pactades entre JxSí i la CUP plantegen que el Procés Constituent crei un Fòrum Social Constituent per aglutinar la participació ciutadana, que s'aprovin les lleis de desconnexió de la legalitat espanyola, i incloure un "mecanisme unilateral d'exercici democràtic que servirà per activar la convocatòria de l'Assemblea Constituent".

Per la seva part, el PPC s'ha oposat per complet a aquestes conclusions i s'ha negat a "donar validesa democràtica" a un "procés que busca vulnerar l'ordenament jurídic". Des de CSQEP, han "lamentat" que el pacte de JxSí i la CUP mantingui "la unilateralitat" i ha avisat que el seu full de ruta "és per donar-se plaer" entre els independentistes.