Els candidats a dirigir el Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal i el bagenc David Bonvehí, van assegurar ahir que, de ser escollits per al càrrec, propugnaran per més transparència en el finançament, que aposten perquè sigui públic i privat incloent aportacions externes per a projectes concrets.

El tàndem va presentar ahir en un acte al col·legi de Periodistes la seva candidatura "Amb Tothom" per a la direcció de 12 membres del PDC, de cara a les primàries del 22 i 23 de juliol. Bonvehí i Pascal van reivindicar un partit "basat en la meritocràcia i les primàries" i que sigui "molt més transparent" que l'anterior CDC, esquitxada per diversos casos de presumpte finançament irregular.

Sobre aquest últim punt, van apostar perquè el partit es nodreixi de finançament mixt, públic i privat, que inclogui les quotes dels associats -els militants- i aportacions externes que es farien per a "projectes concrets", tot això amb la finalitat que l'organització pugui ser sostenible. En el probable cas de resultar elegits -competeixen amb la candidatura de Reagrupament que compta amb un suport minoritari en el si del partit-, Pascal exercirà de coordinadora general i Bonvehí de coordinador organitzatiu. Una nova direcció exe-cutiva que, com a novetat, tindria una àrea específica dedicada a l'expansió del partit a l'àrea metropolitana, que estaria en mans de l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

La candidatura també compta amb la directora general de Coordinació Interdepartamental de la Generalitat, Elsa Artadi, que s'encarregarà de desenvolupar l'àmbit d'estudis i programes del nou partit. Destaca l'elevada presència d'alcaldes: la de Calella, Montse Candini, s'encarregarà de l'àmbit institucional; el de Valls, Albert Batet, com a responsable d'implantació en nous sectors; i el d'Igualada, Marc Castells, per a l'àrea de projectes.

D'altres membres de la llista són l'alcalde de Sallent, David Saldoni, i el de Besalú, Lluís Guinó, que seran responsables del món local. La candidatura la completen Vanessa Ferrer (mobilització i associats), Lluís Soler (comunicació) i Dolors Tella (formació i talent).