Dues de les principals vies de connexió amb França, com són l'autopista AP-7 i la carretera N-II, van reobrir ahir al trànsit després d'estar tallades gairebé quatre hores per un incendi que es va declarar a la localitat gala de Maureillas-les-Illes al costat de la frontera entre els dos països.

Segons va informar el Servei Català de Trànsit i la Prefectura de Pirineus Orientals, el trànsit es va reprendre cap a les 6 de la tarda, després que a les 2 del migdia s'optés per desviar els vehicles a través de l'N-260 com a via alternativa i s'obligués els camions a dirigir-se als aparcaments habilitats. La segona d'aquestes fonts va confirmar que l'incendi havia estat controlat pels bombers i que els vehicles circulen actualment en els dos sentits per l'autopista A-9 en territori francès.

El prefecte dels Pirineus Orientals, Philipp Vignes, va manifestar que s'estaven investigant les causes del foc i va fer una crida a la prudència a la població perquè eviti situacions de risc per incendi en aquesta època de l'any quan bufa el vent, com passava ahir.

En territori català, tant l'AP-7 en sentit nord com l'N-II en les dues direccions van reobrir igualment. Protecció Civil ha posat en alerta el Pla Infocat per l'elevat risc d'incendi previst per avui davant l'onada de calor que s'espera aquests propers dies. El foc declarat ahir a França va afectar unes 25 hectàrees forestals entre Maureillas-les-Illes i Le Boulou, de les quals quinze van cremar completament.