El titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid ha processat Francisco Nicolás Gómez Iglesias per fer-se passar per un representant de la Casa Reial i de la Vicepresidència del Govern, en un viatge que presumptament va fer a Ribadeo (Lugo) per organitzar un dinar amb un conegut empresari.

En l'acte de transformació de diligències prèvies en procediment abreujat -pas previ a l'obertura del judici oral-, el jutge Arturo Zamarriego tanca la investigació i proposa jutjar Gómez Iglesias, conegut com el petit Nicolás, i els dos policies locals que el van acompanyar en aquell viatge, a qui els va pagar per preparar el viatge i fer veure que eren agents de seguretat.

Considera el magistrat que els fets descrits són indiciàriament constitutius dels delictes d'usurpació de funcions públiques, malversació de cabals públics, falsedat en document públic i dos delictes de suborn.

Ara, el jutge instructor dóna un termini de deu dies a les diferents parts perquè sol·licitin l'obertura de judici oral formulant escrit d'acusació o el sobreseïment de la causa o, excepcionalment, la pràctica de diligències complementàries.