L'exdirector gerent de l'FMI Rodrigo Rato insisteix que està sent sotmès a una investigació prospectiva, prohibida per la llei i pel Tribunal Constitucional, malgrat haver "demostrat" que els fets pels quals va ser detingut l'abril del 2015 eren "falsos i erronis".

En un recurs davant l'Audiència Provincial de Madrid, l'exministre reitera que el seu cas és "una inquisició general" basada en hipòtesi, pel que sol·licita el sobreseïment de la peça que investiga els pagaments percebuts després del seu pas per Telefónica i Lazard.

Rato al·lega en el seu escrit, a què ha tingut accés Efe, la violació de drets fonamentals i explica que les conductes que se li atribueixen no són delictives, sinó una "interpretació maliciosa" de proves, com el contracte subscrit amb Lazard del que va alertar la Unitat central Operativa (UCO). Per això, carrega contra la "caça de bruixes", expressió amb la qual defineix un procediment en marxa per presumpte blanqueig, corrupció entre particulars i diversos delictes fiscals, i que percep indicis d'una possible administració deslleial en la concessió de crèdits per Bankia a certes empreses durant la seva presidència.